Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Er grafik eller gameplay vigtigst ved et nyt spil?

  • 52%Nej, gameplay før grafik
  • 41%Begge dele spiller ind
  • 4%Jeg er ligeglad - bare det spiller top
  • 3%Ja grafikken er vigtigst

Nvidia vil redefinere gaming den 3. marts

12. feb. 2015 16:05Nvidia er især kendte for sine grafikchips og på det seneste også for sine Tegra-chips til smartphones og tablets. Den 3. marts kan de blive kendt for noget nyt, hvis man skal tro en netop udsendt invitation til en pressekonference.

I invitationen med overskriften "Made to game", der er underskrevet af administrerende direktør Jen-Hsun Huang, oplyses det, at firmaet vil fremvise noget, der vil redefinere fremtiden for gaming.

Hvad det end er som bliver præsenteret, så har det ifølge pressemeddelelsen været under udvikling i de seneste fem år.

På nettet spekuleres der allerede kraftigt i, hvad det kan være som bliver præsenteret. De fleste forventer dog ikke, at der er tale om en ny GPU eller SoC, da det ikke er længe siden Nvidia har lanceret nye af disse, ligesom deres roadmap for fremtidige chips er kendt.

Hvad det egentlig er må vi vente med til den 3. marts, hvor pressemeddelelses afvikles i forbindelse med Game Developers Confrence (GDC) 2015 i San Francisco.

Nvidia har opgivet forkerte specifikationer for GeForce GTX 970

28. jan. 2015 14:22Efter flere rapporter om ydelsesproblemer med Nvidia's GeForce GTX 970 grafikkort, er Nvidia krybet til korset og har indrømmet, at de har opgivet forkerte specifikationer for grafikkortet på grund af miskommunikation internt.

Problemerne opstår for de personer, der har brug for alle de 4GB RAM, der er på et GeForce GTX 970 grafikkort, ved eksempelvis at afvikle spil i høj opløsning.

GTX 970 har kun 56 ROPs og 1792 KB L2 cache mod de 64 ROPs og 2048 KB L2 cache det først var oplyst til at have, det samme som et GTX 980 grafikkort. Det lavere antal ROPs gør, at hukommelsen i GTX 970 er splittet op i en 3,5GB del og en 0,5GB del, for at håndtere det mindre antal ROPs.

Tilgangen til de to hukommelsesområder er ikke lige hurtig, hvorfor ydelsen sænkes, når et spil har brug for alle 4GB. Nvidia angiver ydelsestabet til at være gennemsnitligt 4 til 6 %.

Microsoft annoncerer augmented reality-system

22. jan. 2015 14:07I forbindelse med Microsofts Windows 10-konference de afholdte i aftes, løftede de også sløret for noget helt nyt, Windows Holographic.

Windows Holographic er et augmented reality-system i form af et headset Microsoft kalder HoloLens. HoloLens er wireless og har indbygget CPU, GPU og en såkaldt "holographic processing unit".

Windows 10 er bygget fra grunden af til at kunne udnytte HoloLens. Det er muligt at bruge HoloLens til spil, virtuel læring, virtuel arbejdsplads og meget mere.

HoloLens forventes frigivet i samme tidsramme som Windows 10, udviklere skulle dog få adgang til en udviklingsversion af HoloLens til sommer. En video der præsenterer Microsoft's vision for HoloLens kan ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Rockstar lister GTA 5 specifikationer til pc og udsætter spillet igen

19. jan. 2015 14:43Endnu engang er GTA 5 blevet udsat til PC. I første omgang skulle spillet have været udgivet i efteråret 2014, men det blev dengang udsat til 27. januar. Nu har Rockstar så udsat spillet igen denne gang til marts.

Our apologies for the slight shift in the date but the game requires a few extra weeks of testing and polish to make it as good as can.

Moving a release date is never a decision we take lightly and is a choice we make only when we know it is in the best interests of the game and our fans. Thanks everyone for your understanding and we assure you these few extra weeks will be worth it when the game does arrive in March.Kilde

Der er dog nogle fordele ved pc-versionen. Har man en 4K-skærm og et passende grafikkort, kan man køre spillet i 4K. Derudover vil der til spillet også være et redigeringsværktøj, som man kan bruge til at redigere og klippe i videoklip fra spillet, som man kan udgive direkte til Youtube og Rockstar Social Club.

Sspecifikationer til spillet lyder som følgende:

Minimum Specifikationer:

OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
DVD Drive

Anbefalede Specifikationer:

OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Memory: 8GB
Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
DVD Drive

Quake på et oscilloskop
Billede: id Software

Quake på et oscilloskop

30. dec. 2014 09:21Oscilloskopet var teknologien bag det allerførste videospil i verden, Pong. Nu har finnen Pekka Väänänen vist at det også kan bruges til at spille Quake på.

Pekka valgte Quake da det er open source og ikke har ret mange polygoner, hvilket gør det nemmere at vise det på oscilloskopet. Da det er begrænset hvor mange linjer af gangen der kan overføres til oscilloskopet, reducerede Pekka view distance og sørgede for, at alle linjer der er skjult af geometri ikke tages med.

Selve billedet skabes ved at omdanne billedinformationerne til stereo 96 kHz 32-bit IEEE floating point data, der i programmet PortAudio laves om til 32-bit signed integer, der så sendes til Audio Stream Input/Output (ASIO) protokollen, der bruges af lydkort.

På denne måde lykkedes det Pekka at skabe et billede på et Hitachi V-422 oscilloskop der var godt nok til at kunne spille Quake med.

En video af Quake spillet på et oscilloskop ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.