Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Er grafik eller gameplay vigtigst ved et nyt spil?

  • 52%Nej, gameplay før grafik
  • 41%Begge dele spiller ind
  • 4%Jeg er ligeglad - bare det spiller top
  • 3%Ja grafikken er vigtigst
Magic Leap fremviser augmented reality konceptvideo
Billede: Magic Leap

Magic Leap fremviser augmented reality konceptvideo

20. mar. 2015 12:51Det relativt ukendte firme Magic Leap, kom pludseligt i søgelyset i oktober 2014, da en række virksomheder med Google i spidsen, valgte at skyde lidt over 3 milliarder kroner i firmaet.

Magic Leap arbejder på at lave augmented reality, hvor computergrafik indblændes over den virkelige verden, ved brug af en brille. Der har indtil nu ikke være mange oplysninger fremme om, hvordan dette skulle virke.

Microsoft præsenterede i januar overraskende deres Hololens-teknologi, en teknologi mange regner med svarer til Magic Leaps. Nu har Magic Leap selv frigivet en tilsvarende video, lavet i i samarbejde med Weta Workshop, der stod bag effekterne i Lord of the Rings og Hobitten filmene.

Videoen herunder, viser det koncept Magic Leap håber at kunne tilbyde når deres AR-brille engang frigives.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Computerspil skal tiltrække flere mandlige bloddonorer

19. mar. 2015 11:20PlayStation Danmark har indgået et ret unikt samarbejde med GivBlod om, at lokke flere mænd til at give blod i hovedstadsområdet.

Den 23. marts mellem klokken 12 og 17, afholder GivBlod og PlayStation Danmark et arrangement, hvor alle der kommer og giver blod eller bliver tilmeldt som bloddoner, kvit og frit får spillet Bloodborne eller et andet PS4 spil.

Alle deltagerne vil desuden være med i en konkurrence om, at vinde en speciel Bloodborne version af en PlayStation 4. Det er også muligt at være med i denne konkurrence ved at tilmelde sig som bloddoner på GivBlod's hjemmeside eller deltage i deres Instagram-kampagne.

Arrangementet bliver afholdt på ITU (IT Universitetet på Amager – lige ved Metro st.)

Nvidia lancerer deres hidtil kraftigste grafikkort Titan X
Billede: Nvidia

Nvidia lancerer deres hidtil kraftigste grafikkort Titan X

18. mar. 2015 09:11Da GDC 2015 løb a stablen for nylig, overraskede Nvidia med at tease et nyt high-end grafikkort i deres Titan serie, kaldet Titan X. Nu hvor Nvidia har startet deres GPU Technology Conference har de som forventet løftet sløret for flere detaljer omkring Titan X.

Modsat tidligere Titan-grafikkort har Nvidia ikke låst op for kommatalsberegninger med dobbelt præcision, hvorfor Titan X primært er målrettet gamere. Hvor den gamle Titan Black kunne klare 1,7 TFlop kommatalsberegninger med dobbelt præcision, kan Titan X kun klare 206 GFlops.

Titan X overgår GeForce GTX 980 på alle punkter. GPU'en har 3072 CUDA kerner, mod 980'erens 2048 kerner, der arbejder ved 1 GHz. Dertil kommer 12 GB 7GHz GDDR5 hukommelse, hvilket giver en båndbredde på 336,5 GB/s, 50 % hurtigere end en GTX 980. Selve GPU'en er lavet med 8 milliarder transistorer.

De vilde specifikationer sætter også sit tydelige præg på ydelsen - Titan X er 30-40 % hurtigere end lillebroderen GeForce 980 i de fleste spil, ved en opløsning på 2560 * 1440.

Synes man ikke dette er hurtigt nok, er Titan X specifikt lavet til at kunne overklockes. Nvidia siger selv at de har opnået en hastighed på 1,4 GHz på GPU'en udelukkende ved brug af luftkøling.

Titan X er på gaden fra i dag til en vejledende pris på 999 dollars, det samme som det første Titan grafikkort blev lanceret til. I Danmark bliver prisen lidt højere på grund af den stærke dollar, hvorfor man skal forvente en pris på omkring 8.500 kroner.

Star Citizen runder 75 millioner dollars i crowdfunding

13. mar. 2015 11:36Det crowdfundede spil Star Citizen fortsætter ufortrødent med, at hive penge ind i stor stil og er nu oppe på at have indsamlet 75 millioner dollars. I oktober 2013 rundede spillet 25 millioner dollars og i august 2014 50 millioner dollars. Chris Roberts, der står bag Cloud Imperium Games, som laver Star Citizen, håber på, at man vil runde 100 millioner dollars omkring det tidspunkt, hvor spillet får en endelig udgivelse i slutningen af 2016.

Star Citizen udgives i etaper, efterhånden som de enkelte dele bliver færdig til frigivelse. Pt. er det muligt at flyve rundt i rumskibe beregnet til en person i nogle lukkede baner og inden for nogle uger kommer den første frigivelse af FPS-delen. Senere på året frigives muligheden for at flyve i rumskibe, der kan have mere end et besætningsmedlem, ligesom første kapitel Squadron 42 singleplayer/coop delen frigives i år og sidst på året kommer første alphatest af den onlineverden spillet vil tage plads i.

Med de meget ambitiøse mål Cloud Imperium Games har for Star Citizen, skal man også forvente, at spillet kommer til at fylde rigtig meget på ens computer. Jeremy Masker, Star Citizens director of game operations har netop udtalt, at man skal regne med, at det færdige spil vil kræve en installation på 100 GB.

GDC 2015: Khronos præsenterer afløseren for OpenGL
Billede: Khronos Group

GDC 2015: Khronos præsenterer afløseren for OpenGL

5. mar. 2015 11:32Khronos Group, der står bag grafikstandarden OpenGL, har lanceret en ny version, der har fået navnet Vulkan.

Vulkan der indtil nu har været kendt som Next Generation OpenGL eller GLnext, følger i fodsporende på AMD's Mantle, Microsoft's DirectX 12 og Apple's Metal, da den største nyhed er bedre udnyttelse hardwaren.

En af metoderne til bedre ydelse er, at understøtte multithreading bedre, så flere kommandoer kan afvikles på samme tid. Dertil kommer SPIR-V, der er en langt mere effektiv afvikling af shadere, der afløser det meget tunge GLSL shadersprog.

Den største fordel ved Vulkan frem for dens konkurrenter er, at den ikke binder sig til hverken hardware eller operativsystemer, hvorfor den kan bruges på snart sagt hvilken som helst enhed, så længe der er en grafikdriver, der understøtter Vulkan.