Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Er grafik eller gameplay vigtigst ved et nyt spil?

  • 52%Nej, gameplay før grafik
  • 41%Begge dele spiller ind
  • 4%Jeg er ligeglad - bare det spiller top
  • 3%Ja grafikken er vigtigst

Microsoft angiveligt ved at købe Minecraft-udvikler

10. sep. 2014 10:43Ifølge kilder som Wall Street Journal har fået fat i, så er der en usædvanlig handel på vej, da det forlyder, at Mojang, der står bag det meget populære Minecraft-spil, er ved at blive opkøbt af Microsoft.

Stifteren af Mojang, Markus "Notch" Persson, er ellers kendt for ikke at kunne lide de store kommercielle firmaer. Således trak han understøttelsen af Oculus Rift tilbage, da det kom frem, at firmaet var blevet opkøbt af Facebook.

Angiveligt har forhandlingerne været i gang de seneste tre måneder og det skulle være Notch, som har henvendt sig til Microsoft, i kølvandet på Minecrafts succes på Xbox-platformen.

Skulle opkøbet blive en realitet, så vurderes prisen til at blive på mindst $2 milliarder eller over 11,5 milliarder kroner. For de mange penge vil Microsoft angiveligt kun få Notch med i en periode på seks måneder, som han primært vil bruge på at sikre, at overgangen til Microsoft kommer til at forløbe som planlagt.

Hverken Microsoft eller Mojang har ønsket at kommentere sagen.

WNZ: Destiny lancering

7. sep. 2014 12:22Et af dette års længe ventede spil udkommer nu på tirsdag den 9. september. Det er spillet Destiny, som er lavet af Bungie og udgives af Activision.

Tilbage i juni kunne vi her på Railgun berette, at Activision luftede planer om at lancere spillet i en pc-version. Dette ser ikke ud til at blive i denne omgang, og derfor kan spillet, i hvert fald indtil videre, "kun" spilles på Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One og PlayStation 4. En eventuel pc-version, formodes først at komme næste år.

Vi bringer her i samarbejde med Activision en trailer for Destiny - og ønsker Jer alle held og lykke på tirsdag.

Samsungs Gear VR fik Carmack til at skifte til Oculus
Billede: Flickr - Hachimaki

Samsungs Gear VR fik Carmack til at skifte til Oculus

5. sep. 2014 11:15Det overraskede mange, da den kendte spiludvikler John Carmack stoppede hos id Software, som han selv var med til at stifte, for at starte hos Oculus, han var blevet CTO for lidt tidligere.

Carmack var blandt de første til at støtte op omkring virtual reality-brillen Oculus Rift, men det var først da Samsung meldte sig på banen, med et samarbejde omkring deres dengang kommende Gear VR, at Carmack valgte at skifte til Oculus.

Mobil VR er noget Carmack brænder meget for og det meste af hans tid siden han startede, er også gået på at udvikle software der skal gøre det muligt, at have en god VR-oplevelse ved brug af mobile enheder.

Det første resultat af dette er samarbejdet med Samsung og deres Gear VR. De første måneder i samarbejdet var meget tungt og Carmack måtte lave nogle ifølge ham obskøne hacks, for at vise Samsung hvad han ville med deres hardware.

Disse hacks fik dog overbevist Samsung om Carmacks idéer, hvorefter Samsung ændrede deres kode, så Carmack kunne lave nogle pænere løsninger, ligesom de gav Carmack adgang til ting, han slet ikke havde forventet at få.

Fremtiden vil byde på nye versioner af Gear VR og Oculus' software, i samme takt som Samsung frigiver nye smartphones og phablets. Carmack regner med, at Oculus' egen Oculus Rift brille i en fremtidig version, vil være sin egen selvstændige androidenhed, der også kan tilsluttes en pc.

Spiludviklere opfordrer til at stoppe hadet online

3. sep. 2014 10:01Skribenten Anita Sarkeesian lavede for nylig en artikel kaldet Tropes Versus Women, der kom ind på hvorfor kvinder tit bliver repræsenteret som svage og sexualiserede i spil. Dette medførte ekstreme reaktioner fra nogle individer i spilmiljøet, der blev så truende, at Sarkeesian følte sig nødsaget til at forlade sit hjem.

Dette fik spiludvikleren Andreas Zecher fra indie studiet Spaces of Play, til at lave et åbent brev, hvor han opfordrer til at bekæmpe den slags opførsel.

Open letter to the gaming community

We believe that everyone, no matter what gender, sexual orientation, ethnicity, religion or disability has the right to play games, criticize games and make games without getting harassed or threatened. It is the diversity of our community that allows games to flourish.

If you see threats of violence or harm in comments on Steam, YouTube, Twitch, Twitter, Facebook or reddit, please take a minute to report them on the respective sites.

If you see hateful, harassing speech, take a public stand against it and make the gaming community a more enjoyable space to be in.

Thank youAndreas Zecher, Spaces of Play

Det åbne brev startede en underskriftsindsamling, hvor over 1.300 spiludviklere og andre inden for spilindustrien har skrevet under. Alt lige fra uafhængige spiludviklere til personer fra kendte udviklingshuse så som DICE, Ubisoft, Bioware, Traveller's Tales, Riot Games, Sony Computer Entertainment, Microsoft, Rockstar North og mange andre.

Intel frigiver nye desktopprocessorer for entusiastmarkedet
Billede: Intel

Intel frigiver nye desktopprocessorer for entusiastmarkedet

1. sep. 2014 11:41Intel har lanceret tre nye desktopprocessorer målrettet de mest krævende brugere, i en ny serie kaldet Haswell-E, der er på gaden nu.

Som man kan se på navnet, er der tale om processorer baseret på den eksisterende Haswell arkitektur, men antallet af kerner har ændret sig, ligesom der er kommet understøttelse for DDR4-hukommelse. Hvor Intel hidtil primært har tilbudt fire kerner i deres desktopprocessorer, kan man med Haswell-E nu få 6 eller 8 kerner.

Den største Haswell-E processor hedder Core i7-5960X og har 8 kerner, der understøtter Hyperthreading for 16 logiske kerner. Dertil kommer 20 MB L3 cache og understøttelsen af 40 PCIe 3.0 baner.

Hastigheden er på mere beskedne 3 GHz, der i turbo-mode kan komme op på 3,5 GHz. Prisen er sat til 7.500 kroner.

Til en lidt mere overkommelig pris finder man Core i7-5820K og Core i7-5930K, der begge har 6 kerner og arbejder ved henholdsvis 3,3 GHz og 3,5 GHz. Core i7-5820K understøtter kun 28 PCIe 3.0 baner, mens storebroderen understøtter 40, ligesom topmodellen. Prisen for disse er henholdsvis 2.900 og 4.200 kroner.

Sammen med lanceringen af Haswell-E, har Intel også frigivet et nyt chipset kaldet X99, for at kunne udnytte DDR4/2133-hukommelse og 40 PCIe-baner. Det er de færreste, der vil kunne mærke noget til den hurtigere hukommelse, men strømforbruget er sænket markant i forhold til DDR3.

Netop strømforbruget er dog ikke noget man kommer til at spare på ved at skifte til Haswell-E, da de nye CPU'er er normeret til en TDP på op til 140W, 52W mere end Intels Core i7-4790K Devil’s Canyon 4 GHz Haswell CPU.