Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Er grafik eller gameplay vigtigst ved et nyt spil?

  • 52%Nej, gameplay før grafik
  • 41%Begge dele spiller ind
  • 4%Jeg er ligeglad - bare det spiller top
  • 3%Ja grafikken er vigtigst
GDC 2015: Khronos præsenterer afløseren for OpenGL
Billede: Khronos Group

GDC 2015: Khronos præsenterer afløseren for OpenGL

5. mar. 2015 11:32Khronos Group, der står bag grafikstandarden OpenGL, har lanceret en ny version, der har fået navnet Vulkan.

Vulkan der indtil nu har været kendt som Next Generation OpenGL eller GLnext, følger i fodsporende på AMD's Mantle, Microsoft's DirectX 12 og Apple's Metal, da den største nyhed er bedre udnyttelse hardwaren.

En af metoderne til bedre ydelse er, at understøtte multithreading bedre, så flere kommandoer kan afvikles på samme tid. Dertil kommer SPIR-V, der er en langt mere effektiv afvikling af shadere, der afløser det meget tunge GLSL shadersprog.

Den største fordel ved Vulkan frem for dens konkurrenter er, at den ikke binder sig til hverken hardware eller operativsystemer, hvorfor den kan bruges på snart sagt hvilken som helst enhed, så længe der er en grafikdriver, der understøtter Vulkan.

GDC 2015: Nvidia lancerer Android baseret konsol
Billede: Nvidia

GDC 2015: Nvidia lancerer Android baseret konsol

4. mar. 2015 09:55Den 12. februar annoncerede Nvidia, at de i forbindelse med Game Developer Conference ville redefinere Gaming. Der er blevet gættet meget på hvad de ville fremvise og nu er katten ude af sækken; En Android-baseret konsol.

Konsollen bliver en del af Nvidias eksisterende Shield-serie, der allerede omfatter en controller og en tablet. Den ny konsol er baseret på deres X1 Tegra processor, der er den hidtil kraftigste i serien af Tegra SoC's. Ved annonceringen af chippen i januar oplyste Nvidias direktør Jen-Hsun Huang, at den er dobbelt så kraftig som en Xbox 360 ved det halve energiforbrug.

Den vil blive sat til salg til maj, til en pris på $199, som ud over selve konsollen også omfatter en controller samt adgang til Nvidias Grid-tjeneste, der er en online spil-streaming-tjeneste.

Ved lanceringen forventes flere store spiltitler ligeledes at være klar, heriblandt Crysis 3 og Doom 3 BFG edition, de vil blive solgt via Nvidias egen online-butik.

GDC 2015: Unreal Engine 4 er nu gratis at bruge

3. mar. 2015 14:29En af de mest populære spilmotorer, der bruges til alt fra pc til iOS bliver nu helt gratis at bruge, så længe man ikke tjener penge på at bruge den.

Epic Games har valgt, at alle nu frit kan hente den fulde version af Unreal Engine 4 og bruge den som de vil. Epic Games tager sig først betalt, hvis det produkt du har lavet med Unreal Engine 4 omsætter for over 3.000 dollars i kvartalet, herefter kræver Epic Games 5 % af omsætningen.

Tidligere krævede Epic Games også 19 dollars om måneden, men lempede senere dette krav for studerende, der kunne bruge Unreal Engine 4 gratis.

Stifteren af Epic Games Tim Sweeney, introducerer i en kort video den gratis Unreal Engine 4 herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

MWC 2015: HTC og Valve afslører VR-brillen Vive

2. mar. 2015 15:13Det er ikke langt tid siden, at Valve løftede sløret for, at de var på vej med deres egen VR-brille. De færreste havde dog gættet, at den ville blive afsløret i forbindelse med MWC 2015.

Afsløringen skete som en del af HTC's produktpræsentation, da Valve er gået sammen med HTC om at producere deres nye VR-brille. Brillen hedder Vive og minder meget om Oculus Rift, men med et par markante forskelle.

Ligesom Oculus Rift, vil Vive dække hele synsfeltet, for at give en total oplevelse af, at være et andet sted. Hvert øje har en skærm på 1200 * 1080 pixels, der kan opdatere 90 gange i sekundet.

Udover de obligatoriske accelerometer og gyrosensor, er Vive også udstyret med laser positioneringssensorer, så hovedets bevægelser registreres ned til 1/10 grad. Kobler man Vive sammen med et par Valve VR basestationer, vil man kunne bevæge sig rundt i et lokale på godt 5 * 5 m i størrelsen og overføre bevægelserne til den virtuelle verden.

Der følger også et par controllere med, der fungere i den virtuelle verden. Disse har HTC og Valve dog ikke kommet med mange oplysninger om. Det forventes, at der vil komme mange flere oplysninger i forbindelse med Game Developer Conference, der løber af stablen i denne uge.

Vive vil i første omgang blive frigivet i en udviklingsversion.

Nvidia sagsøges over GeForce GTX 970 problemer
Billede: Flickr - dweekly

Nvidia sagsøges over GeForce GTX 970 problemer

24. feb. 2015 12:39Da Nvidia lancerede grafikkortet GeForce GTX 970, var det med oplysningerne om, at der er 4 GB højtydende GDDR5 hukommelse til rådighed, har 64 Render Output Units og 2 MB L2 cache.

Efter at grafikkortet havde været på gaden i flere måneder, begyndte der at dukke rapporter op omkring, at GeForce GTX 970 havde ydelsesproblemer, når alle 4 GB RAM blev udnyttet.

Nvidia måtte efterfølgende indrømme, at hvad de havde oplyst ikke stemte overens med sandheden, da det reelt set kun er 3,5 GB af grafikhukommelsen der havde høj ydelse, mens de sidste 0,5 GB var markant langsommere at tilgå. Dertil kom, at antallet af Render Output Units kun var på 56 og L2 cachen kun var på 1,75MB.

Dette har ny medført, at der er blevet lagt sag an mod Nvidia ved retten i Northern District of California for forudsættelig misinformation, hvor kravet er en korrekt reklamering af produktet samt retten til en fuld tilbagebetaling for sit køb.