Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Er grafik eller gameplay vigtigst ved et nyt spil?

  • 52%Nej, gameplay før grafik
  • 41%Begge dele spiller ind
  • 4%Jeg er ligeglad - bare det spiller top
  • 3%Ja grafikken er vigtigst

Oculus Rift kommer 1. kvartal 2016

7. may 2015 09:44Oculus er endeligt kommet nærmere en lanceringsdato for deres længe ventede virtual reality-brille Oculus Rift. Lanceringen kommer til at ske i første kvartal 2016, forudbestilling vil der blive åbnet op for sidst på året.

Oculus havde ellers i lang tid antydet, at Oculus Rift ville komme i 2015, men de seneste udmeldinger var begyndt at blive så vage, at det stod tydeligt, at man skulle forvente en udskydelse af lanceringen.

Oculus har pt. ikke oplyst nogen detaljer omkring det kommende produkt, men lover, at de i løbet af de næste uger vil komme med flere oplysninger omkring specifikationer, software, kommende spil og ikke mindst input. Tekniske specifikationer kommer i følge Oculus på deres blog i næste uge.

Prisen nævnes ikke, men Oculus har før nævnt en pris på 300 til 400 dollars, men dette var før de begyndte at snakke om en input-enhed.

Forskere laver centimeter-præcis GPS til mobile enheder

6. may 2015 09:49Hos Cockrell School of Engineering ved University of Texas at Austin har forskere udviklet en teknologi, de kalder GRID, der ved brug af almindelige antenner, som bruges i eksempelvis smartphones og tablets, kan bestemme din position med få centimeter, over 100 gange mere præcist end nuværende enheder.

Forskerne ser store anvendelsesmuligheder inden for mange områder, så som droner, selvkørende biler, 3D-mapping og virtual reality. Med GRID vil det eksempelvis være muligt at bruge virtual reality udendørs og opbygge en komplet 3D-verden ved brug af en smartphones kamera, der kan bruges i et spil. GRID måler desuden retning og hældning til under 1 grads præcision, hvilket er vigtige oplysninger til brug i et VR-headset.

Imagine games where, rather than sit in front of a monitor and play, you are in your backyard actually running around with other players. To be able to do this type of outdoor, multiplayer virtual reality game, you need highly accurate position and orientation that is tied to a global reference frame.Todd Humphreys, assistant professor ved Department of Aerospace Engineering and Engineering Mechanics

Forskerne ser så store muligheder i GRID, at de har dannet firmaet Radiosense, der skal sælge teknologien, hvor der allerede er indgået et samarbejde med Samsung, om at lave et GRID-tilbehør til smartphones, tablets og VR.

Magic Leap fremviser augmented reality konceptvideo
Billede: Magic Leap

Magic Leap fremviser augmented reality konceptvideo

20. mar. 2015 12:51Det relativt ukendte firme Magic Leap, kom pludseligt i søgelyset i oktober 2014, da en række virksomheder med Google i spidsen, valgte at skyde lidt over 3 milliarder kroner i firmaet.

Magic Leap arbejder på at lave augmented reality, hvor computergrafik indblændes over den virkelige verden, ved brug af en brille. Der har indtil nu ikke være mange oplysninger fremme om, hvordan dette skulle virke.

Microsoft præsenterede i januar overraskende deres Hololens-teknologi, en teknologi mange regner med svarer til Magic Leaps. Nu har Magic Leap selv frigivet en tilsvarende video, lavet i i samarbejde med Weta Workshop, der stod bag effekterne i Lord of the Rings og Hobitten filmene.

Videoen herunder, viser det koncept Magic Leap håber at kunne tilbyde når deres AR-brille engang frigives.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Computerspil skal tiltrække flere mandlige bloddonorer

19. mar. 2015 11:20PlayStation Danmark har indgået et ret unikt samarbejde med GivBlod om, at lokke flere mænd til at give blod i hovedstadsområdet.

Den 23. marts mellem klokken 12 og 17, afholder GivBlod og PlayStation Danmark et arrangement, hvor alle der kommer og giver blod eller bliver tilmeldt som bloddoner, kvit og frit får spillet Bloodborne eller et andet PS4 spil.

Alle deltagerne vil desuden være med i en konkurrence om, at vinde en speciel Bloodborne version af en PlayStation 4. Det er også muligt at være med i denne konkurrence ved at tilmelde sig som bloddoner på GivBlod's hjemmeside eller deltage i deres Instagram-kampagne.

Arrangementet bliver afholdt på ITU (IT Universitetet på Amager – lige ved Metro st.)

Nvidia lancerer deres hidtil kraftigste grafikkort Titan X
Billede: Nvidia

Nvidia lancerer deres hidtil kraftigste grafikkort Titan X

18. mar. 2015 09:11Da GDC 2015 løb a stablen for nylig, overraskede Nvidia med at tease et nyt high-end grafikkort i deres Titan serie, kaldet Titan X. Nu hvor Nvidia har startet deres GPU Technology Conference har de som forventet løftet sløret for flere detaljer omkring Titan X.

Modsat tidligere Titan-grafikkort har Nvidia ikke låst op for kommatalsberegninger med dobbelt præcision, hvorfor Titan X primært er målrettet gamere. Hvor den gamle Titan Black kunne klare 1,7 TFlop kommatalsberegninger med dobbelt præcision, kan Titan X kun klare 206 GFlops.

Titan X overgår GeForce GTX 980 på alle punkter. GPU'en har 3072 CUDA kerner, mod 980'erens 2048 kerner, der arbejder ved 1 GHz. Dertil kommer 12 GB 7GHz GDDR5 hukommelse, hvilket giver en båndbredde på 336,5 GB/s, 50 % hurtigere end en GTX 980. Selve GPU'en er lavet med 8 milliarder transistorer.

De vilde specifikationer sætter også sit tydelige præg på ydelsen - Titan X er 30-40 % hurtigere end lillebroderen GeForce 980 i de fleste spil, ved en opløsning på 2560 * 1440.

Synes man ikke dette er hurtigt nok, er Titan X specifikt lavet til at kunne overklockes. Nvidia siger selv at de har opnået en hastighed på 1,4 GHz på GPU'en udelukkende ved brug af luftkøling.

Titan X er på gaden fra i dag til en vejledende pris på 999 dollars, det samme som det første Titan grafikkort blev lanceret til. I Danmark bliver prisen lidt højere på grund af den stærke dollar, hvorfor man skal forvente en pris på omkring 8.500 kroner.