Annonce

Indsend nyhed

Del dine opdagelser!

Afstemning

Er grafik eller gameplay vigtigst ved et nyt spil?

  • 52%Nej, gameplay før grafik
  • 41%Begge dele spiller ind
  • 4%Jeg er ligeglad - bare det spiller top
  • 3%Ja grafikken er vigtigst
WNZ: Billetter til Nordic Game Jam er sat til salg
Billede: Nordic Game Jam

WNZ: Billetter til Nordic Game Jam er sat til salg

20. dec. 2014 08:00Nordic Game Jam (NGJ), det største Jam i verden siden 2008 skal igang igen februar 6-8 2015.

For dem af jer som ikke ved hvad en Game Jam er, her er en kort beskrivelse:

Man har et specifikt tidsrum til at designe og udvikle et spil, i det her tilfælde 48 timer, og det kan enten være et digitalt eller analog spil. Det vil sige f.eks. kortspil og brætspil også. Man kan enten arbejde alene eller i grupper.

I de mange år NGJ har eksisteret har deltagerne altid været en blanding af folk fra industrien, studerende og hobbyudviklere. Der er derfor altid en god chance for, at møde interessante nye folk og have det sjovt med at udvikle nye spilkoncepter sammen.

Målet for NGJ 2015 er, at komme op på 600 deltagere. Hvis det lyder som noget for jer, så skynd jer at købe en billet før der er udsolgt. Mere info kan findes ved at følge linket i overskriften.

Melee: Battlegrounds på vej med dansk islæt

17. dec. 2014 09:16En af vores faste brugere Mark Laursen, arbejder i øjeblikket sammen med udviklingsholdet Donkey Crew på, at udvikle middelalder action/RPG spillet Melee: Battlegrounds, der er den spirituelle efterfølger til cRPG moddet til Mount & Blade Warband.

Melee: Battlegrounds er dog ikke et mod, men et komplet spil baseret på en egen udviklet spilmotor, der er blevet arbejdet på i flere år. Eftersom udviklerne startede som modders, vil det kommende spil også få omfattende understøttelse for mods.

Udviklingen af spillet er primært ulønnet bortset fra nogle få freelancere, så alle de penge der indsamles går direkte til spillet. Donkey Crew har indsamlet penge fra cRPG miljøet, men har også en kickstarterkampagne kørende. Uanset resultatet af Kickstarter, lover udviklerne at spillet stadig gøres færdig ved at forfølge andre muligheder.

En tidlig demo af spillet kan ses herunder.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Oculus er på indkøb

15. dec. 2014 13:26Oculus har siden de blev opkøbt af Facebook, gjort meget for at styrke firmaet med nye kræfter. Senest har de i sidste uge opkøbt virksomhederne Nimble VR og 13th Lab.

Nimble VR arbejder på et projekt, der skal gøre det muligt at bruge sine hænder i et virtual reality-miljø. Projektet var i gang med at få penge via Kickstarter og havde nået 135.511 dollars, et godt stykke over de 62.500 de havde søgt om. Efter opkøbet er Kickstarter kampagnen blevet stoppet. Oculus har selv arbejdet på et lignende projekt.

Det andet firma Oculus opkøbte, 13th Lab, har lavet en metode til at genskabe den virkelige verden i et virtuelt miljø ved brug af billededata. 13th Lab arbejder også med augmented reality og sporing af bevægelser.

Begge firmaer vil nu blive en del af Oculus' udviklingsafdeling.

Videospillets far er død

9. dec. 2014 09:22Ralph Baer, opfinderen af den allerførste spillekonsol - Brown Box - er død i en alder af 92 år. Baers Brown Box blev senere solgt under navnet Magnavox Odyssey og var den første spillekonsol folk kunne købe.

I videoen tilknyttet denne artikel kan man se Ralph Baer sammen med Bill Harrison, der tester Brown Box i 1969. Magnavox Odyssey kom i handlen 1972.

Ralph Baer opfandt også det allerførste ekstraudstyr til en spillekonsol, en lyspistol og stod også bag det populære hukommelsesspil Simon.

Gennem sin karriere modtog Baer mange priser, blandt andet National Medal of Technology i 2006, som han blev tildelt af daværende præsident George W. Bush, for hans pionerarbejde inden for spilindustrien.

Klik på "Læs mere" nedenfor for at se hele teksten.

Sony ramt af nyt cyberangreb

8. dec. 2014 15:33Sony er godt i gang med at slikke sårene efter hvad der er blvet kaldet verdens største digitale indbrud, hvor Sony Pictures angiveligt har fået stjålet 100 TB data, heriblandt flere film og store mængder stærkt personlige oplysninger. Det nye angreb er dog ikke i samme kaliber, men sætter igen spørgsmålstegn ved Sonys it-sikkerhed.

Denne gang er det gået ud over Sonys PlayStation Network (PSN), der er blevet angrebet af en gruppe, som kalder sig Lizard Squad. Indtil videre ser det ud til, at der er tale om et DDoS-angreb, som gør det svært at tilgå tjenesten.

På Twitter har Lizard Squad kort skrevet at de står bag angrebet, men er ellers ikke kommet med nogle kommentarer. Samme gruppe stod i august bag et lignende angreb mod Sony og andre spiltjenester.

Fra Sonys side er der ikke meldt meget ud, andet end at de er klar over, at der er problemer.