Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.


2K Games

Bioshock: The Collection - remastered udgave af de tre spil

Trilogien af Bioshock-spil er kommet i en samlet udgave til PlayStation 4, Xbox One og PC. Spiludvikleren 2K har opgraderet grafikken til 1080p og op til 60fps.

De største grafiske ændringer ligger måske i de tekniske forbedringer på alle effekter. Det betyder f.eks. pænere vand og skyer, og baggrundene som f.eks. vægge er også blevet pænere at se på.

Der medfølger også en række videoer - Imagining Bioshock - med spillenes skaber, Ken Levine, og andre af designerne. Men for at få adgang til disse videoer, skal man finde forskellige objekter i de tre spil. Der er også kommentatorspor på alle tre spil med betragtninger fra blandt andre Ken Levine omkring de mange overvejelser i spildesignet.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Valve Corporation

Valve forsøger at stoppe snyd med spil-anmeldelser

I et forsøg på at stoppe snyd med review-point på Steam-platformen, har Valve ændret systemet. Det betyder, anmeldelser og point givet af brugere, der har modtaget et spil via en udvikler eller CD-distribueret nøgle, ikke længere tæller med i den samlede oversigt over anmeldelser. Ændringen gælder også brugere, der får spillet som belønning for at støtte et Kickstarterprojekt.

I maj blev systemet ændret, så et spils overordnede 'score' blev vist øverst på hver spil-side. Idéen var, at man som bruger lettere kunne danne sig et overblik over andres tanker om spillet - især vigtigt, når flere spil udgives i 'early access' og modtager opdateringer løbende.

Men ifølge Valve har flere udviklere misbrugt den nye pointvisning ved at give udgaver af spillet gratis til venner og betalte anmeldere for på den måde at sikre en pæn pointhøst.

Valve estimerer, at mindst 160 spiltitler har en markant højere procentdel af positive anmeldelser hos de, der har modtaget en gratis nøgle til spillet, i forhold til 'almindelige' brugere, der har købt spillet direkte gennem Steam.

Hvis udviklere bliver taget i at forsøge at booste deres spils point, 'ophører samarbejdet', skriver Valve.

ASUSTeK Computer Inc.

ASUS ROG GX800VH - bærbar med væskekøling i dockingstation

Ved dette års IFA event fremviste ASUS blandt andet den bærbare PC GX800VH i Republic of Gamers serien. Der er tale om en yderst kraftig maskine med to Nvidia GeForce GTX 1080 GPU'er i SLI, en Intel i7 6820HK CPU, der kan overclockes fra 2,7GHz til i hvert fald 3,6GHz, 64 GB 2400MHz DDR4 RAM og 1 TB SSD.

Ud over disse ganske voldsomme specifikationer, har maskinen blandt andet væskekøling, der forbindes med dens dockingstation. Computeren har en 300 watt strømforsyning, mens der ligger en magen til i dens docking station. Se de fulde sprcifikationer hos ASUS

Det betyder med andre ord en bærbar computer, der klarer virtual reality og 4K uden problemer.

Mens man nok ikke kommer til at gå ned på computerkraft med GX800, skal man nok forvente, at prisen bliver ganske høj.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Bethesda Softworks

Sony afviser flere mods til PS4

Bethesda meddeler, at der ikke vil blive fremtidig support for bruger-mods til selskabets PS4-titler som Fallout 4 og Skyrim Special Edition. Ifølge Bethesda, vil Sony ikke godkende bruger-mods, 'på den måde de burde fungere' - nemlig at brugeren har fuld kontrol over, hvad et mod skal indeholde.

Bethesda har tidligere meldt, at mods var på vej til både Xbox One og PS4.

Understøttelse af mods på konsollerne var en central del af salgstalen, da Fallout 4 blev lanceret. Bethesda afviser da heller ikke, at den feature kan komme tilbage, hvis altså Sony rykker sig.

Gearbox Software

20 års jubilæums-udgave af Duke Nukem 3D

Gearbox Software lancerer en 20-års jubilæumsudgave af spillet Duke Nukem 3D, hvor der er tilføjet otte nye levels, en kraftig opgradering af diverse stemme-optagelser og en mindre grafisk opdatering.

Al det nye indhold i 'Duke Nukem 3D 20th Anniversary Edition World Tour' er designet af det meste af det oprindelige team fra 1996.

Den grafiske opdatering betyder, at de forskellige levels miljøer bliver rigtig 3D-rendering, men det er dog muligt at slå dette fra, hvis man ønsker den helt rene retrofølelse.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Nintendo

By forsøger at fravælge Pokémon Go

Den amerikanske by Des Moines i staten Washington arbejder hårdt på at mindske indbyggernes adgang til spillet Pokémon Go inklusiv forsøg på helt at blive fjernet fra spillet.

Den idé kom på et møde i byrådet omkring de unge borgeres brug af spillet. Der var utilfredshed med den måde, grupper af teenagere gik larmende og svinende rundt i byen, mens de primært var fokuserede på deres telefoner. De unge var også set i gang med at 'tage del i forskellige lovlige og ulovlige laster,' skriver Engadget.

Byrådet kom frem til den afgørelse, at man ønsker at 'træde ud' af spillet, der bygger på geografisk data. På den måde skulle offentlige parker og pladser ikke længere være interessante at besøge på samme måde for Pokémon Go-spillere.

Nintendo Inc.

Fortsatte rygter: Nintendo NX bruger cartridges

Den kommende Nintendo NX-konsol skulle ifølge Wall Street Journal komme til at bruge 'gammeldags' cartridges i stedet for discs. Vi har tidligere omtalt rygter om det samme.

Der er efter sigende flere grunde til skiftet. Dels skulle cartridges være sværere at kopiere, de giver hurtigere loadtider end BlueRay-discs, de har plads til mere indhold, og så er cartridges billigere at producere.

Desuden kan Nintendo spare plads ved skiftet. Dette er vigtigt, hvis Nintendo NX skal fungere både som en spillekonsol, man tager med sig, og konsol til brug i hjemmet.

Avisen skriver også, at der kan være en vis 'følelse af retro-nostalgi' ved cartridges, som kan være med til at sælge varen.

CD Projekt

The Witcher 3: Wild Hunt 'Game of the Year' udgave

2015-successen The Witcher 3 er nu ude i en komplet version inklusiv udvidelserne Hearts of Stone og Blood and Wine. Dertil kommer al DLC, updates og rettelser til spillet.

Som spiller er man i Wild Hunt den professionelle monsterdræber Geralt af Rivia, der leder efter 'the child of prophecy', i Hearts of Stone skal man kæmpe mod vampyrer, mens Blood and Wine afdækker den smukke region Toussants forfærdelige hemmelighed.

The Witcher 3 har vundet flere end 350 Game of the Year priser (GOTY) og flere end 800 priser i alt.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Variable State

Virginia kommer til PS4, Xbox One og Steam 22. september

Om lidt under en måned kommer 'first person interactive drama'-spillet Virginia fra Variable State til consol og Steam.

Spillet er inspireret af 90'er-serier som Twin Peaks og The X-Files og fokuserer på FBI agent Anne Tarver, der skal opklare en sag omkring en savnet person. Samtidigt må hun træde forsigtigt, når hendes mere erfarne med-agent, hendes overordnede og den stigende liste af mistænkte skal tages med i beregningerne.

Hvis man ikke kan vente til 22. september, kan man indtil da prøve kræfter med demoen, der kan hentes på Steam.

Der er ingen dialog i Virginia, og musikken har derfor en central rolle at spille i forhold til at sætte scenen og sende spillerens tanker i den rigtige retning.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Nintendo

Skarp nedgang i Pokémon Go spillere

Engagement, download og tid brugt i spillet har taget en kraftig tur ned for Pokémon Go siden lanceringen i juli.

Spillet havde i juli 45 millioner daglige brugere, mens det tal i august ser ud til at lande på lidt over 30 millioner. Samtidigt viser tal fra Sensor Tower, SurveyMonkey og Apptonia, at de aktive spillere samtidigt bruger mindre tid med at fange og opgradere pokémons, skriver Ars Technica.

Mens tallene måske peger i retning af, at Pokémon Go er ved at miste grebet om brugerne, er udviklerne bag, Niantic, i gang med en opdatering af spillet, der giver mulighed for at lære om de forskellige Pokémons angrebs- og forsvarsegenskaber for derved at kunne vælge bedre til kampe.

Derudover skulle flere nye features være på vej.